Ξεκινά το νέο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ στη μαγειρική

Πρόγραμμα 250 ωρών από τη ΔΥΠΑ στη Λάρισα με επίδομα και βεβαίωση επαγγελματικής κατάρτισης.
ΔΥΠΑ

Ξεκίνησε χθές, Παρασκευή 2 Μαΐου, στη Λάρισα το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης στη μαγειρική, το οποίο σχεδίασε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε συνεργασία με κοινωνικούς εταίρους και τοπικούς φορείς, και υλοποιεί το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) Λάρισας.

Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 250 ωρών και στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που απαιτούνται στον τομέα της εστίασης. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στην προετοιμασία και παρασκευή γευμάτων, στην ορθή χρήση επαγγελματικού εξοπλισμού κουζίνας, στην εκτέλεση των καθηκόντων βοηθού σεφ, καθώς και στην τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Η δράση υλοποιείται κατόπιν αιτήματος του Δήμου Τρικκαίων, ενώ θα συμμετάσχουν 15 άνεργοι ηλικίας 18 έως 60 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, κάτοικοι του Δήμου Τρικκαίων ή γειτονικών δήμων του Νομού Τρικάλων. Η εκπαίδευση θα διεξαχθεί σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που παραχωρεί ο Δήμος για τον σκοπό αυτό.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης από το ΚΔΒΜ της ΔΥΠΑ στη Λάρισα.

Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν καθαρό εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 2,50 ευρώ ανά ώρα, ενώ θα καλύπτονται ασφαλιστικά καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάρτισης.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ: dypa.gov.gr