Η Cavino εξαγόρασε την «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων» και γίνεται ο μεγαλύτερος όμιλος οίνου στην Ελλάδα

Η Cavino αποκτά την «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων», ενισχύοντας τη θέση της ως ο μεγαλύτερος όμιλος οίνου στην Ελλάδα.
Η Cavino επεκτείνεται με την εξαγορά της «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων»

Η Cavino αποκτά την «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων», μια ιστορική οινοποιία γνωστή και ως Οινοποιία Κουρτάκη, σε μια κίνηση που την καθιστά τον μεγαλύτερο όμιλο οίνου στην Ελλάδα. Μετά την εξαγορά, ο τζίρος της Cavino αναμένεται να αγγίξει τα 60 εκατ. ευρώ.

Εξαγορά και οικονομικά δεδομένα

Η Cavino απέκτησε το 100% των μετοχών της «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων», ενώ παράλληλα ανέλαβε και τον δανεισμό της εταιρείας, ύψους 8,8 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία έρχεται μετά την αποτυχία προηγούμενων διαπραγματεύσεων της «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων» με τη «Μάντης Εμπορική», την εταιρεία πίσω από τη «Μαλαματίνα».

Η Cavino και η επέκτασή της

Η Cavino ιδρύθηκε στο Αίγιο το 1958 και σταδιακά επεκτάθηκε, αποκτώντας σημαντικές παρουσίες στον χώρο του οίνου και των αποσταγμάτων. Διαθέτει οινοποιεία στην Πάτρα και τη Σάμο, ενώ πρόσφατα απέκτησε το Κτήμα Νέμειον και τις εταιρείες «Ελληνικό Τσίπουρο» και «Μπαμπατζίμ». Παράγει κρασιά ΠΟΠ Νεμέας και κατέχει ηγετική θέση στις εξαγωγές, με το 64% του τζίρου της να προέρχεται από το εξωτερικό.

Η ιστορία της «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων»

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά το 1895, όταν ο Βασίλης Κουρτάκης ίδρυσε την επιχείρησή του στην Αθήνα. Το 1905 μεταφέρθηκε στο Μαρκόπουλο Μεσογείων, ενώ τη δεκαετία του ’90 προχώρησε σε συνεργασία με τον Γιάννη Καλλιγά και το 2000 άλλαξε την επωνυμία της σε «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.». Το 2004 σύναψε εμπορική σύμπραξη με τον οινοποιό Άγγελο Ρούβαλη.